Vize Nasıl Alınır, bir devletin dış temsilcilikleri (Büyükelçilik, Konsolosluk ve Fahri Konsolosluk)veya sınır makamlarına başvurularak alınır.
Seyahat edilecek ülkenin;
Burada önemli olan bazı insanlarımız dosya evrak hazırlamasını bilmediğinden vize reddi alabiliyorlar. Buda özellikle schengen vizelerinde 5 yıl vize alamamalarına sebep olmaktadır. İşte tam burada imdadımıza Vize Acenteleri devreye girmektedir. İşin ehli ve uzmanı onlar olduğu için vizeyi kolayca alabilmektedirler.
Başak bir önemli nokta vize başvurunuzu, daimî ikametinizin olduğu yere yakın olan temsilciliğe yapmanız gerekmektedir. Ayrıca Turizm veya Vize Acentelerini kullanarak da vize alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin yurt dışı turları satan turizm şirketleri ve sırf vize almak üzerine uzmanlaşmış şirketler.
Vize işlem süresi, Elçiliklerin veya vize ofislerin çalışma saatleri, milli ve dini bayramlarının tatil günlerine göre değişmektedir.
Uygun bulunan basvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.
Özellikle basvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.
Eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları için başvuru evrakı iDATA aracılığı ile dış temsilciliklerin vize bölümüne teslim edilmesini takiben 15 gün içerisinde karar verilmektedir.
İşlem süresi ve başvuru kararı yalnızca Elçilik/Konsolosuklara aittir. Özellikle Türkiye ve Almanya resmi tatil günleri öncesinde dış temsilciliklerin vize departmanında yoğunluk sebebiyle işlem süreleri uzayabilmektedir. Mümkün olduğunca erken başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.
Not: 15 günü aşan başvuru sorgulamaları sadece ilgili Elçilik/Konsolosluklara şahsen yazılı olarak kabul edilmektedir. Başvurunuzu sorgulamadan önce Elçilik/Konsoloslukların ek evrak bildirimi olup olmadığını e-mail adresinizden kontrol etmenizi hatırlatmak isteriz.
Uygun bulunan basvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.
Özellikle basvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.
Elçiliklere göre değişmekte olup 2-10 takvim iş günüdür. Bazı Elçiliklerde Ekspres vize özellikleri olduğu için işlem süresi 2 takvim günüdür.
Bazı konsolosluklar şahsi başvuruyu kabul etmeyerek vize merkezleri aracılığı ile randevu vermektedir. Seyahat edeceğiniz ülkenin konsolosluğu ne şekilde randevu veriyor ise ona uygun şekilde şahsi yapabilir ya da vize merkezi aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz.
Merhabalar! Vize Danışmanlık Ankara, Koçak vize'ye hoşgeldiniz. Elçiliğe gitmeden sıra beklemeden vize almak istiyorsanız bizi…
Time out dergisi Dünyanın En İyi Şehirlerini araştırdı. Bu araştırma içerisinde de Türkiyedende bir şehir…
Dünya'nın en güçlü pasaportları belli oldu. İşte Dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip ülke sıralamaları. Dünya'nın…
Ukrayna Büyükelçiliği Ukrayna Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki konsolosluk bölümü geçici olarak 12 Eylül'e kadar çalışmayacak. Bu sürede…
Rusya Turistik Vize Alımını Kolaylaştırdı. Rusya vizesi Rusya'dan Türk vatandaşlarına vize kolaylığı Rusya, turist sayısını…
Gabon vizesi, Gabon Vizesi Nasıl Alınır? ile ilgili tüm detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Bilgi almak…