Ukrayna Büyükelçiliği’nin Türkiye’deki konsolosluk bölümü geçici olarak 12 Eylül’e kadar çalışmayacak. Bu sürede belge kabul edip, vermeyecektir.
Türkiye’deki Ukrayna Büyükelçiliği basın servisi tarafından yapılan açıklamada konsolosluk çalışmalarının durdurulmasının sebebi belirtilmedi.
Yayınlanan mesajda “Büyükelçilik, Türkiye’deki Ukrayna büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünün geçici olarak çalışmayacağını bildirdi. Konsolosluk 31 Ağustos’tan 12 Eylül’e kadar zorunlu olarak kapatılacağı için hazır evrakların yanı sıra evrakları da kabul etmeyecek” denildi.
Hayata veya sağlığa yönelik bir tehditle ilgili acil bir durumda +90 539 550 98 98 numaralı acil telefon hattının aranabileceği belirtildi.
Rusya, turist sayısını artırmak için, Türk vatandaşlarının bazı kategorilerde vize alımını kolaylaştırma adımı attı.
Rusya ülkeye gelecek turistlere artık maksimum bir ay değil, altı ay süreli, çok giriş çıkışlı vizenin önünü açtı.
Mayıs başında Duma’da kabul edilen, Putin tarafından 26 Mayıs 2021 tarihinde imzalanan ve 25 Ağustos çarşamba günü yürürlüğe giren “Yabancılar için turist vizesi alma sürecini basitleştirme yasası” kapsamında turistler resmi otoritelerde onaylanmış listede bulunan bir otel veya diğer konaklama tesisinde yapılan rezervasyonlarını (voucher) belgeleyerek altı aylık vize alabilecek.
Turist vizesi için pasaport, vize başvuru formu, iki adet fotoğraf ile birlikte bulunulan ülkedeki Rusya Konsolosluğuna başvuru yapabilecek.
Putin, yabancı turistlerin Rusya vizesi almalarını kolaylaştırdı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, otel rezervasyonu bulunan yabancı turistlere 6 aylık vize verilmesini öngören yasayı imzaladı.
Rusya hükümetinin yasal düzenlemelerinin kamuoyuna duyurulduğu sitede yer alan belgeye göre otel rezervasyonu yaptıran yabancı turistler, karşılıklılık ilkesine göre 1 aylık ya da 6 aylık vize alabilecek.
Resmi olarak yayınlandıktan 90 gün sonra yürürlüğe girecek yasa, yabancı turistlere vatandaşı oldukları ülkelerin Rus turistlere yönelik politikasına bakılmaksızın vize verilmesinin de önünü açıyor.
Pandemi nedeniyle Rusya’yı ziyaret eden yabancı turistlerin sayısında önemli bir azalma oldu. Ocak-Mart 2021 döneminde 1 milyon 830 bin yabancı Rusya’yı ziyaret ederken bunların 13 bin 400’ü turistik amaçlı ziyaret gerçekleştirdi.
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), Rusya’ya turizm akışının artıracağı için, Türk vatandaşlarının bazı kategorileri için vize rejiminin kolaylaştırılmasını onayladığını açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, “Biz vize prosedürlerinin kolaylaştırılmasına yönelik her türlü önlemi onaylıyoruz. Tecrübelerimizin gösterdiği kadarıyla, bu her zaman ülkemizde turizm akışının artması neden oluyor. Hem de bu artış aniden yüzde 25-30 düzeyinde oluyor” dedi.
Safonov Doğu Ekonomi Forumu’ndaki konuşmasında, bu tür kararların Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından ulusal güvenlik gerekliliklerinden yola çıkarak alınması gerektiğinin altını çizerek, “İlgili bakanlıkların aldığı kararlar hakkında tahminlerde bulunamayız, fakat belirli bir çalışma Türk partnerleri ile de dahil olmak üzere aktif olarak yürütülüyor” diye ekledi.
Amaçlı turizm (Konferans ve ya fuar katılımcılarının aldığı vize türü.) vizesi için bireylerin katıldığına dair belgeleri başvuruda sunmaları gerekmektedir. Eğer çift girişli vize isteniyor ise, her iki giriş için otel ve uçak rezervasyon belgesi başvuru sırasında sunulması gerekmektedir.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye ve AB ülkeleri de dahil 52 ülkenin vatandaşları için 1 Ocak 2021’den itibaren yürürlüğe koymayı planladığı yabancı ülke vatandaşlarına yönelik elektronik vize uygulamasını askıya alan Rusya’nın pandemi sonrası dönemde bu uygulamaya da tam olarak geçmesi bekleniyor.
Gabon vizesi, Gabon Vizesi Nasıl Alınır? ile ilgili tüm detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Bilgi almak için 0545 571 75 71 numaralı telefon hattını arayabilirsiniz.
Gabon Cumhuriyetine seyahat etmeyi planlayan Umumi (Bordo), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaporta sahip Türk vatandaşları vizeye tabiken Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip Türk vatandaşları ise 90 gün süre ile vizeden muaf bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilmektedirler.
En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
Uçak ve Otel Rezervasyonları
Pasaport Fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , Gabon Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi- ( İçeriğinde ne amaçla gidileceği ne zaman gidileceği ne kadar kalınacağı telefon numaraları Türkiye’deki ikametgah adres bilgilerini içermek zorundadır.)
Gabon Ticari Vize için Gerekli Evraklar
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Pasaport Fotokopisi
• Davetiye ( Davet eden şirketin atntetli kağıdına düzenlenmiş başvuru sahibinin pasaport numarası ve isminin yer aldığı davetiye.
• Kimlik fotokopisi
• Davetiye
•Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış Gabon baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi- ( İçeriğinde ne amaçla gidileceği ne zaman gidileceği ne kadar kalınacağı telefon numaraları Türkiye’deki ikametgah adres bilgilerini içermek zorundadır.)
**Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine ya da vize danışmanlık merkezlerine başvurulmalıdır.
Gabon Vizesi Kaç Günde Çıkar? Gabon Vizesi İşlem Süresi
Gabon vizesi işlem süresi 5 ile 15 iş günü arasında sonuçlandırmaktadır.
Gabon Vizesi Ücreti
Vize Süresi
Vize Tipi
Giriş Sayısı
Toplam Ücret
1 Aylık
Turistik
1 Girişli
180 EUR
1 Aylık
Ticari
1 Girişli
180 EUR
3 Aylık
Turistik
Çok Girişli
230 EUR
3 Aylık
Ticari
Çok Girişli
230 EUR
Sarı Humma Aşısı
Sarı Humma Aşısını nerede yaptırabilirim yazını okumak için tıklayınız. https://vizenizalinir.com/sari-humma-yellow-fever-asisi/
Gabon Cumhuriyeti sadece Fas ve Güney Afrika ülkesi vatandaşlarına varışta vize alabilme imkanı tanımaktadır. Ayrıca Brezilya, Benin, Fildişi Sahili, Fransa, Mısır, Mali, Gine ülkelerinin diplomatik, hizmet ve hususi pasaporta sahip vatandaşlarının vize almalarına gerek bulunmamaktadır.
Gabon ülkesine seyahat gerçekleştirmek için ilk önce yetkili vize ofisleri üzerinden ve Gabon Büyükelçiliğinden Gabon vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Gabon vizesi için gerekli evrakları ve Gabon vizesi için istenilen belgeleri hazırladıktan sonra ve Gabon vize ücretini yatırdıktan sonra Gabon için 1 aylık Gabon vizesi, 3 aylık Gabon vizesi, 6 aylık Gabon vizesi, 1 yıllık Gabon vizesi alabilirsiniz.
Gabon Turist Vize
Vize Başvuru Formu
Vize Talep Dilekçesi
Pasaport ( Vize bitim tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli ve 2 sayfası boş olmalı)
2 adet biometrik fotoğraf (3,5*4,5 cm ve arka fonu beyaz)
Seyahat belgeleri ( Uçak veya gemi bileti rezervasyonu vb.)
Konaklama belgeleri ( Otel vb. rezervasyonu )
Seyahat Sağlık Sigortası
Banka hesap dökümleri
Gabon Ticari Vize
Vize Başvuru Formu
Vize Talep Dilekçesi
Pasaport ( Vize bitim tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli ve 2 sayfası boş olmalı)
2 adet biometrik fotoğraf (3,5*4,5 cm ve arka fonu beyaz)
Kimlik kartı fotokopisi
Seyahat belgeleri ( Uçak veya gemi bileti rezervasyonu vb.)
Konaklama belgeleri ( Otel vb. rezervasyonu )
Davetiye (Seyahat amacı fark etmez)
Seyahat Sağlık Sigortası
Banka hesap dökümleri
Çalışanlardan ek olarak istenen; SGK işe giriş bildirgesi, 4A hizmet dökümü, maaş bordrosu gibi belgeler
İşverenlerden ek olarak istenen; vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi gibi belgeler
Ticari vize için gerekli ek olarak; şirketin imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi ve ticari sicil gazetesi gibi belgeler
Gabon Vize Türleri
Gabon Turistik Vizesi
GabonTicari Vize
Etiyopya Vize Ücretleri
Açıklama
Vize Ücreti
1 Aylık Tek giriş
180 Euro
3 Aylık Tek giriş
230 Euro
3 Aylık Çok giriş
230 Euro
Elçiliğe ödenen Vize ücretleri geri iade edilmemektedir.
Libya vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Libya dahil tüm dünya ülkeleri için gerekli olan vize başvurularını Koçak Vize olarak Elçiliğe gelmeden kaliteli, güvenli hızlı şekilde yapmaktayız.
Libya Vizesi almak için iletişim adreslerinden bize ulaşarak vize hakkında tüm merak ettikleriniz hakkında bilgi alabilir sizin adınıza vize işlemlerinizin takibini yapmamız için talepte bulunabilirsiniz.
Koçak Vize olarak, keyifli bir vize başvuru süreci geçirmenizi diliyoruz.
Elçiliğe Gitmeden Libya Vize alımı
Libya Vize İstiyor Mu?
Libya Türk vatandaşlarından vize istiyor mu?
Libya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri Libya vizesine başvurmaları gerekir.
Libya tarafından bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeye tabidir, farklı pasaportları sahip olan vatandaşlar 6 ay içerisinde 90 gün vizeden muaftır.
Libya Vizesi Gereken Evraklar
Libya vizesi için İstenilen Belgeler
Pasaport: Seyahat sonrası 6 ay daha geçerliliği bulunan 10 yıldan eski olmayan ve 2 sayfası boş.
Davetiye: Libya Dışişleri Bakanlığı onaylı.
Fotoğraf: 35×45 mm ebadında arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf.
Adli Sicil Kaydı: E-devletten alınabilir
Libya Seyahati Hakkında Önemli Bilgiler
Libya’ya girişlerde vize muafiyeti olsun olmasın yolcuların 500 Libya dinarı (370 $) yanlarında bulundurmaları ve beyan etmeleri gerekmektedir.
Bu zorunluluktan Libya seyahat acenteleri aracılığı ile gelen ziyaretçiler (tur şirketi önceden ödemeyi yapmıştır.), resmi görev vize sahipleri, burslu öğrenci vize sahipleri, davetiye ile Libya’ya gelenler (davetçi tüm masrafları üstlenir.) muaf tutulmaktadır.
Libya Çalışma Vizesi
Libya çalışma vizesi; Libya çalışma bakanlığından alınmış belge ile Libya büyükelçiliğine başvuru yapılarak alınan vize türüdür?
Libya vize ücreti ne kadar
Libya vize ücreti kalacağınız süreye göre değişmektedir. Vize ücretini öğrenmek için bizim ile irtibata geçebilirsiniz.
Libya Vizesi Başvurusu
Libya’ya vize almak isteyen vatandaşların tercih edebileceği iki türlü yol bulunmaktadır. Birincisi standart vize başvurusu olup Libya Büyükelçiliğine ya da konsolosluğuna gerekli evrakları hazırlayarak sonrasında randevu talep etmektir.
Randevu gerçekleştikten sonra vize onayı bekleyen vatandaşlar onaylanan vize sonucu geldiğinde Libya’ya seyahatlerini gerçekleştirebilirler.
Libya Vize Politikası
Vizeden muaf olan ülkelerden birinden gelinmediği sürece Libya ziyaretçileri Libya dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar.
Libya şu anda turist vize vermemektedir fakat 2014 yılında turist vizesi verilmesi ile ilgili planlar vardır. Libya’nın Çad, Nijer, Sudan ve Cezayir sınırları kapalıdır.Gerçekte bu sınırlar Hükûmet tarafından değil, Tuaregler ve Toubou halkı tarafından kontrol edilmektedir.
2013 yılından itibaren, Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, İrlanda Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, İspanya, Fransa, Macaristan, Letonya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Norveç, Hırvatistan, Romanya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Danimarka, Slovakya, Estonya, İtalya ve Polonya hükûmetleri, Libya’ya seyahati vatandaşlarına tavsiye etmiştir.
Diplomatik, resmi ya da hizmet pasaportu olan Azerbaycan, İtalya, Malta, Fas, Pakistan, Slovenya, Sudan ve Venezuela pasaport ve Benin, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Comoros, Fildişi Sahili, Cibuti tek diplomatik pasaport sahiplerine sahipleri, Eritre, Gambiya, Gana, Gine, Gine-Bissau, Kenya, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Somali ve Togo vatandaşlarına Libya vizesi gerekmez.
Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları vizesiz Libya’yı ziyaret edebilirler:
Ürdün – 1 aya kadar ziyaretler için; sadece 5 yıllık pasaport sahibi, ülkeye varışta en az bir yıl boyunca geçerli
Tunus
Geçici ve sınırlı vizesiz giriş
Mısır – Matruh (il) sakinleri için çarşamba ve perşembe günleri.
ABD – Amerikalı ziyaretçiler sponsor aracılığla Libya’da kurulan bir şirketten bir davet mektubu sahibi iseler.
Libya göçmenlik makamları tarafından verilen ve havaalanına varışta vize verileceğini onaylayan bir mektubun bir kopyasının sahipleri için vize gerekli değildir.
Giriş yasağı
İsrail vizesi (geçerli veya süresi dolmuş) veya İsrail’e girişinin bir kanıtını içeren seyahat belgesine sahip ziyaretçilerin ülkeye girişine izin verilmemektedir.
Aşağıdaki 6 ülkenin vatandaşlarına da giriş reddedilir:
Bangladeş İran Pakistan
Sudan Suriye Yemen
Libya Büyükelçiliği; Libya Konsolosluğu
Libya Büyükelçiliği, Elçilik adresi:
Simon Bolivar Cad. Sedat Semavi Sok No:40 · Çankaya- Ankara
Türk Vatandaşların Tabi Olduğu Vize Uygulamaları,Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Uygulamaları, Vizesiz Ülkeler Listesi, Vizesiz Gidilebilen Ülkeler.Vize İstemeyen Ülkeler
Türk Vatandaşların Tabi Olduğu Vize Uygulamaları
Vize Rejimi veya Vize Politikası
Vize konusunda önemle dikkate alınması gereken hususlar:
Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur. Ayrıca, vizeden muaf olmanız halinde dahi, gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmenizde yarar vardır (Bazı devletlerin ülkeye girişte umuma mahsus ve resmi pasaportlarda aradığı asgari geçerlilik sürelerini görmek için tıklayınız).
Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkün olabilmektedir.
Vize başvurunuz reddedilebilir. Ret nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır.
Yurt dışına seyahat etmeyi düşünen vatandaşlarımızın en fazla ne kadar süredir kullanımda olan pasaportlarıyla vize başvurusunda bulunabilecekleri konusuyla ilgili olarak gitmek istedikleri ülkenin temsilciliğinden ayrıntılı bilgi alması gerekmektedir. Zira Schengen bölgesi ülkeleri (Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve diğer bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir.
Türk Vatandaşların Tabi Olduğu Vize Uygulamaları
Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler: Avrupa Birliği’nde 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınır (“iç sınır’” denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Bu şekilde oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Schengen alanı vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır.
Schengen’e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır:
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.
Schengen ülkeleri ortak Schengen Information System-SIS adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.
Türk Vatandaşların Tabi Olduğu Vize Uygulamaları
Vizesiz veya Sınırda Vize Alıp Gidebileceğiniz Ülkeler
Vatandaşlarımızın Seyahat Edecekleri Ülke Bakımından Vize Yükümlülükleri:
Afganistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Almanya Federal Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Amerika Birleşik Devletleri: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Andorra: Schengen bölgesine dahil olmayan Andorra’ya doğrudan seyahat imkanı bulunmamakta olup, ülkeye giriş İspanya ya da Fransa üzerinden yapılabilmektedir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın Andorra’ya seyahat edebilmek için çift girişli veya müteaddit girişli Schengen vizesi alması gerekmektedir.
Angola: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Yeni ‘yabancılar yasası’nın yürürlüğe girmesiyle beraber mevcut vize sistemi Diplomatik/Resmi, Konsüler ve Yatırımcı olmak üzere üç ayaklı bir yapıya dönüştürülmüştür. Eskiden uygulanmakta olan ve zaman zaman ülkeye girişte sorunlar yaşanmasına sebebiyet veren “ordinary”vize tipi “turistik” vizeyle, keza eskiden uygulanmakta olan “privileged” vize ise “investors” vize tipi ile değiştirilmiştir. Yalnızca umuma mahsus pasaport hamilleri için online başvuru sonrası sınırda vize itasına imkan tanıyacak yeni bir sistem geliştirilmiştir. Sözkonusu çevrimiçi başvurunun http://www.smevisa.gov.ao adresi üzerinden yapılması mümkündür. Sistemin uygulanmasında, gerekli form ve bilgiler çevrimiçi doldurulduktan sonra başvurunun başarılı olduğuna dair teyidin çıktısının alınarak Angola’ya varışta havalimanına kurulan özel kiosklara gidilerek vizelerin bastırılması gerekmektedir. Sistemde yaşanabilecek aksaklıklara karşın, online başvuru sonucunda sistemden alınan belgenin her hal ve karda yolcunun yanında taşınması faydalı olacaktır. Henüz geçiş sistemi olması hasebiyle bazı Angola Büyükelçiliklerinin halen eski tip “ordinary” vize itası yapabildiğinin ve yeni sistemlerde aksamalar da yaşanabileceğinin akılda tutulmasında da fayda görülmektedir. Öte yandan, Diplomatik ve Resmi Pasaport hamillerinin ise mevcut koşullarda Angola Büyükelçiliklerinin konsolosluk şubelerine başvurmaları gerekmektedir.
Yeni sistemde, Türkiye’den Angola’ya sehayat edecek yatırımcı/işadamlarının kısa süreli iş seyahatlerinde “turistik” tip vize alması yeterlidir. Eski sistemde Angola’ya seyahat etmeden evvel önceden başvurulmasını gerektiren, yatırımcı olarak kalacaklara verilen “yatırımcı (investors)” vizesi ve müteakiben oturum izni Angola’ya turist vizesiyle girildikten sonra alınmaktadır. Angola’da mukim diplomatların yeni tip diplomatik personel kartları sayesinde artık oturma izni almasına gerek olmamakla birlikte, kartların basımı “lojistik” sebeplerle henüz gerçekleştirilememiştir.
Antigua-Barbuda: Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Arjantin: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Arnavutluk: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Avustralya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Avusturya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Azerbaycan: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
Bağımsız Samoa: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Bahamalar: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Bahreyn: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 gün süreli vizelerini Bahreyn’e seyahatlerinden önce e-vize olarak alabilmektedirler. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Bangladeş: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hususî ve hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Barbados: Umuma mahsus pasaport hamilleri 6 aya kadar vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik
Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Belarus: Umuma mahsus, hizmet, hususî ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 30 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi ilk giriş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde 90 günü geçemez.
Belçika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Belize: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Benin: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Birleşik Arap Emirlikleri: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
Bolivya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Bosna-Hersek: Umuma mahsus pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
Botsvana: Umuma mahsus pasaport hamilleri Botsvana’ya girişlerinden itibaren 365 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Brezilya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Brunei: Diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Brunei’ye giriş, çıkış, transit geçişlerinde, ilk giriş tarihinden itibaren otuz (30) günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftırlar.
Bulgaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi pasaport hamilleri ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik pasaport ile Hizmet pasaportu hamilleri ise anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Burkina Faso: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Burundi: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.Hususi ve Hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport Hamilleri her 180 gün içinde 90 günü aşmayan süre zarfında vizeden muaftır.
Butan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Cape Verde: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Cezayir: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Cibuti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Vatandaşlarımızwww.evisa.gouv.dj adresi üzerinden alacakları e-vizeyle Cibuti’ye seyahat edilebilmektedir.
Çad: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Çek Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Çin Halk Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Danimarka: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Doğu Timor: Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport Hamilleri vizeye tabidir. Bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza, Doğu Timor sınır kapılarında 30 gün ikamet süreli vize verilmektedir.
Dominika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 21 gün süreyle vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 21 gün süreyle vizeden muaftır.
Dominik Cumhuriyeti: Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabi olup, havalimanında 30 gün süreli vize alınabilmektedir. Diplomatik, hususî ve hizmet pasaportu hamili vatandaşlarımız 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Ekvator: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.
Ekvator Ginesi: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
El Salvador: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Endonezya: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Eritre: Umuma Mahsus, Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Ermenistan: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları Ermenistan’a girişte kara ve hava hudut kapılarında vize alabilmektedir.Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Estonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
Etiyopya: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Esvatini: Umuma mahsus pasaport hamilleri 30 güne kadar süreli kaşe vizelerini sınır kapılarında harçsız olarak alabilmektedirler. 30 günü aşan ziyaretler için Esvatini Büyükelçiliklerinden vize temin edilmesi gerekmektedir.
Fas: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Fiji: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Fildişi Sahili: Resmi pasaportlar (Diplomatik, Hizmet ve Hususi), ilk giriş tarihinden itibaren her altı (6) ay içerisinde doksan (90) günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.
Filipinler: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Filistin: Vatandaşlarımıza vize uygulanmamaktadır. Filistin’e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsrail vizesi almaları gerekmektedir (Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne girecek vatandaşlarımız hariç).
Finlandiya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Fransa: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Gabon: : Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hususî ve hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.Ülkeye giriş vizesi Gabon dış temsilciliklerinden alınabilmektedir. Sınırda bandrol vize uygulamasından yararlanma koşulları ise şunlardır:- En az 6 ay geçerli pasaport hamili olmak,- Gerekli aşıların güncel olduğunu gösteren uluslararası aşı karnesine sahip olmak, – Librevil Uluslararası Leon Mba Havaalanına varışta PAF’a (Hava ve Sınır Polisi) ait “ülkeye giriş talep formu (demande d’admission sur le territoire national)” doldurmak, – Vize harcı olarak 45.000 CFA veya 70 Avro ödemek,- Turistik amaçlı seyahatlerde otel rezervasyon belgesi veya ikamet edilecek yerin adresi, iş amaçlı seyahatlerde ise davet mektubu ibraz etmek.
Gambiya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Gana:Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Gine: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Gine Bissau: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hizmet ve hususî pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Grenada: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Guatemala: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Guyana: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise, 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Güney Afrika Cumhuriyeti: Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport ve Hususi Pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar süreli vizelerini sınır kapılarından harçsız olarak alabilmektedir.
Güney Sudan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Gürcistan:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri bir yıla kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Vatandaşlarımızın Gürcistan’a geçerli yeni tip kimlik kartları ile vizesiz olarak seyahat edebilmelerimümkündür. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri bir yıla kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
Haiti: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri vizeye tabidir. Haiti’ye seyahat eden umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Haiti’ye girişte havaalanında 10 ABD Doları karşılığında 90 gün kalma imkânı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesi alarak ülkeye girebilmektedir. Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız ülkeden çıkışta ise 15 ABD Doları gümrük vergisi ödemektedirler. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız ise giriş için herhangi bir ödeme yapmamaktadır.
Hırvatistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Hindistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Hollanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Hollanda Antilleri (Curacao,St. Maarten, Bonaire, St. Eustatius ve Saba): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir. Hizmet Pasaportu hamilleri vizeye tabidir.Hizmet Pasaportu hamilleri vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir. Diplomatik ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Honduras: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Hong Kong Özel İdare Bölgesi: Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, Hong Kong Özel İdare Bölgesi’ne 90 güne kadar yapacakları turistik veya iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olan diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşları, Hong Kong Özel İdare Bölgesi’ne 90 güne kadar yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır
Irak:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İngiltere: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek vatandaşlarımız transit vizeye tabidir. Bununla birlikte, vatandaşlarımızın, gidilecek ülkeye (onward flight) 24 saat içinde uçmaları ve gerekli vizelerinin/belgelerinin olması şartının yanı sıra belirli koşulları sağlamaları halinde, transit vizeden muaf olacakları (transit without visa concession) Londra Başkonsolosluğumuz tarafından bildirilmektedir. Ayrıntılı bilgi için http://www.mfa.gov.tr/ingiltere-uzerinden-diger-ulkelere-aktarmali-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-13-mart-2014.tr.mfa adresine bakınız.
İran: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
İrlanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
İspanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İsrail: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İsveç: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İsviçre: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İtalya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. (Vatikan için de geçerlidir).
İzlanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Jamaika: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Japonya: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Covid-19 tedbirleri kapsamında umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza uygulanan özel meşruhatlı vize konusunda Tokyo Büyükelçiliğimizin internet sitesinden http://tokyo.be.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/377517 detaylı bilgi alınabilir.
Kamboçya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 30 gün geçerli turistik amaçlı vizeler, Kamboçya’nın ülkemizdeki Fahri Konsolosluğunun yanı sıra, sınır kapılarında da verilmektedir. Umuma mahsus pasaport hamillerine vizeleri www.evisa.gov.kh adresinden e-vize olarak da ita edilmektedir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 30 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Kamerun: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Resmi heyet mensubu olan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri her 180 günlük dönem içerisinde ilk giriş tarihinden itibaren toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Resmi heyet mensubu olmayan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Kanada: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Karadağ: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Katar: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Kazakistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
Kenya: Sınır kapısında vize itası uygulaması 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle sonaerecektir. Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız www.evisa.go.ke internet adresinden elektronik vize alabilmektedir. Diplomatik, hususî ve hizmet pasaport hamili vatandaşlarımız her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirler. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirler.
Kırgızistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.
Kiribati: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve hizmet Pasaportu hamilleri vizeye tabidir Diplomatik pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
KKTC: Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Vatandaşlarımızın KKTC’ye geçerli kimlik belgeleri ile vizesiz olarak seyahat edebilmeleri mümkündür. 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle eski tip nüfus cüzdanları ile seyahat uygulaması sona erecek olup, KKTC’ye seyahat edecek vatandaşlarımız yalnızca yeni nesil Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını kullanabilecektir.
Kolombiya: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Komorlar Birliği : Umuma Mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler.
Kongo: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Ülkede çalıştırılacak yabancı personel için çalışma izinlerinin varıştan önce Kongo Cumhuriyeti Temsilciliğinden alınması gerekmektedir.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti: Diplomatik Pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus, hususî ve hizmet pasaportu hamilleri vizeye tabidir.
Kore Cumhuriyeti (Güney Kore): Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. COVID-19 salgını bağlamında alınan tedbirler çerçevesinde Güney Kore 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren ülkemizin de içinde bulunduğu 90 ülkeye yönelik vize muafiyetini askıya almıştır.
Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Kosova: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Kosta Rika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Kuveyt: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 gün süreli vizelerini sınır kapılarında ücretsiz olarak alabilmektedirler. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Kuzey Makedonya: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Kuzey Makedonya’ya Öğrenim Vizesi İçin Talep Edilen Belgeler
Küba:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Laos: Diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus, hizmet ve hususî pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Lesotho: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Letonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Liberya: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Libya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Lihtenştayn: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Litvanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Lübnan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Lübnan’da göreve atanan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri görevleri müddetince, vizeden muaftır.
Lüksemburg: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Macaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Madagaskar: Umuma Mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler.
Makao Özel İdare Bölgesi: Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, Makao Özel İdare Bölgesi’ne 30 güne kadar yapacakları turistik veya iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olan diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşları, Makao Özel İdare Bölgesi’ne 30 güne kadar yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Malavi: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Maldivler: Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabi olup, 30 gün süreli vizelerini sınır kapılarından harçsız olarak alabilmektedirler. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri de 30 güne kadar seyahatlerinde vizelerini sınır kapılarından harçsız olarak alabilmektedirler.
Malezya: Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza ülkeye girişlerinde 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı giriş vizesi ücretsiz olarak tatbik edilmektedir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Mali: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Malta: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeden muaftır.
Marşal Adaları: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Mauritius: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
Meksika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise vizeden muaftır. Turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle Meksika’ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, mutlaka havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerini http://inm.gob.mx/index.php/page/Inicio_Autorizacion_Electronica/tr.html adresli internet sitesinden harçsız e-vize olarak alabilmektedirler. E-vize imkânından sadece Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarımız yararlanabilmekte olup, buna mukabil Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili vatandaşlarımızın ülkemizde bulunan Meksika Diplomatik Temsilciliklerine şahsen müracaatla pasaporta tatbik edilen etiket (sticker) tipi vize almaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın Schengen Bölgesi ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Birleşik Krallık (İngiltere ve Kuzey İrlanda) geçerli çok girişli vizesine sahip olmaları ya da bu ülkelerde daimi oturma iznine sahip olmaları halinde Meksika’ya vize almadan seyahat etmeleri mümkündür. Mısır: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Mikronezya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Moğolistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
Moldova: Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Monako: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Monako’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Fransa Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.
Moritanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Mozambik: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri asgari 6 ay geçerli pasaport ile ilk giriş tarihinden itibaren her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
Myanmar (Burma veya Birmanya): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Namibya: Umuma mahsus pasaport ve hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik pasaport ve hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 güne kadar vizeden muaftır. Pasaport geçerlilik süresi ülkeye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay olmalıdır.
Nauru: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Nepal: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Nijer: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Nijerya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Nikaragua: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Norveç: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Oslo Gardermoen Havalimanı üzerinden üçüncü ülkelere seyahat edecek vatandaşlarımızın Norveç temsilciliklerinden transit vize alması gerekmektedir.
Oman (Umman): Umuma mahsus, hizmet, hususî ve diplomatik pasaport hamilleri onaylanmış otel rezervasyonu, sağlık sigortası ve dönüş biletine sahip olmak şartıyla 10 güne kadar süreyle vizeden muaftır.
Orta Afrika Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Özbekistan: Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. ”3 günden fazla bir süre için Özbekistan’da kalacak yabancıların yerleşik uygulamalar çerçevesinde 3 gün içerisinde kaldıkları otelden geçici ikamet belgesi almaları, meskende konaklanacaksa 3 gün içerisinde geçici ikamet kaydı yaptırmaları ve sözkonusu belgeleri Özbekistan’dan ayrılırken ibraz etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kural ihlali yapanlara para cezası uygulanmaktadır.”
Pakistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Palau Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Panama: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 6 aylık bir süre için vizeden muaf bulunmaktadırlar.
Papua Yeni Gine: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Paraguay: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Peru: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Polonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Portekiz: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Romanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır.
Ruanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Rusya Federasyonu:Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususî ve hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 günü aşmamak şartıyla 30 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Sao Tome ve Principe: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma mahsus pasaport hamilleri 15 gün süreyle vizeden muaftır.
St. Christopher (St. Kitts) ve Nevis: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
St. Lucia: Umuma mahsus pasaport hamilleri 6 haftaya kadar vizeden muaftır. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır.
St. Vincent-Grenadines: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Senegal: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Seyşeller: Umuma mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Sırbistan:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Sierra Leone: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hususî ve hizmet pasaportu hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Singapur: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.
Slovakya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün için vizeden muaftır.
Slovenya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Solomon Adaları: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Somali: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Sri Lanka: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini www.eta.gov.lk internet adresinden veya ülkeye girişte sınır kapılarında alabilmektedirler. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini www.eta.gov.lk internet adresinden veya ülkeye girişte sınır kapılarından alabilmektedirler.
Sudan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini Hartum Uluslararası Havaalanı’nda bandrol tatbikiyle (105 ABD Doları) alabilirler. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri, Sudan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sudan’da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
Surinam: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri ilk giriş tarihinden itibaren 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Suriye: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde doksan (90) gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde doksan (90) gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Suudi Arabistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Şili: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
Tacikistan: Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Tacikistan’a gerçekleştirecekleri seyahatlerinde vizeye tabidirler. Vatandaşlarımız,Tacikistan’a gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinden önce www.evisa.tj internet adresinden elektronik vizelerini (e-vize) alabilirler. Başvuru onay sürelerinde oluşabilecek gecikmelerden ötürü seyahatten en az 10 gün öncesinde e-vize başvurusunun yapılması tavsiye edilir. Turistik amaçlı olmayan seyahatleriöncesinde ise vatandaşlarımızın, www.visa.gov.tj internet adresinden başvurularını yaparak, Tacikistan’ın ilgili temsilciliklerinden seyahat tipine uygun vizelerini almaları gerekmektedir. Öte yandan, Türk vatandaşları Duşanbe Uluslararası Hava Hudut Kapısında da varış esnasında vize alabilmektedirler. Bu uygulama, Tacikistan’ın diğer hava ve/veya kara hudut kapılarında bulunmamaktadır. Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Tacikistan’a akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, görevleri müddetince, vizeden muaftır. Tacikistan’a görevle atanmayan, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, Tacikistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 60 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
Tanzanya: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Tayland: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise 30 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport Hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
Tayvan: Umuma mahsus, hizmet, hususî ve diplomatik pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini e-vize olarak (ücretsiz) veya Taipei’deki Taoyuan Uluslararası Havaalanından giriş yapılması, dönüş bileti ibraz edilmesi, vize müracaat formu doldurulması ve iki adet vesikalık fotoğraf ibraz edilmesi şartıyla sınırda harçsız olarak almaları mümkündür.
Togo: Umuma mahsus, hizmet ve hususî pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Tonga: Umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Trinidad-Tobago: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.
Tunus: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
Tuvalu: Umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Türkmenistan: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaf olmakla birlikte, resmi ziyaretler için pasaport örnekleri ile birlikte, geliş amacına ilişkin Büyükelçiliğimizce bildirim yapılması kaydıyla Türkmenistan’a kabul edilmektedirler. Ülkede 3 günden fazla kalınması durumunda, Türkmenistan makamlarına ikamet kaydı yaptırılması zorunludur. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaf olmakla birlikte, özel ziyaretleri için, Türkmenistan’da bulunan yakınları/tanıdıkları tarafından gönderilecek davetiye üzerine veya seyahat firmaları aracılığıyla Türkmenistan’ın ülkemizdeki temsilciliklerine başvuru yapılmasını müteakip, olumlu yanıt alınması halinde, ülkeye girişlerine izin verilmektedir. Ülkede 3 günden fazla kalınması durumunda, Türkmenistan makamlarına ikamet kaydı yaptırılması zorunludur. Özel ziyaret/seyahat kapsamında Türkmenistan’a gelişinin uygun bulunduğuna dair belgesi bulunmayan tüm resmi pasaport hamili vatandaşlarımız (Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız dahil) Türkmenistan kara ve hava sınır kapılarından geri çevrilmektedirler. Türkmenistan’a özel seyahatlerinde, Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımızdan kişi başı 14 ABD Doları “ayak bastı parası” alınmaktadır.
Uganda: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Ukrayna: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Vatandaşlarımız geçerli biyometrik kimlik belgeleri (yeni tip kimlik kartı) ile, Türkiye’den seyahat etmek şartıyla, Ukrayna’ya vizesiz olarak giriş yapabilmektedirler.
Uruguay: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
Ürdün: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Vanuatu: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.
Venezuella: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, 90 güne kadarki turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır. Diplomatik, hizmet ve hususi Pasaport hamilleri, 90 güne kadarki turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.
Vietnam: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
Yemen: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Yeni Zelanda: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Yunanistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Zambiya: Diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 güne kadar vizeden muaftır. Hususî, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımız çalışma vizesi dışındaki vizelerini https://eservices.zambiaimmigration.gov.zm/#/home internet sitesi üzerinden elektronik olarak alabilmektedirler.
Zimbabve: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri vizeden muaftır.
Açıklamalar: Yukarıda yer alan bilgiler sadece turistik amaçlı tek giriş vizeleri için geçerlidir. Öğrenim, çalışma, çok girişli vize, uzun süreli ikamet vb. nedenlerle yapılacak seyahatlere ilişkin vize uygulamaları hakkında gidilecek ülkenin temsilciliğinden bilgi alınması, resmi göreve atananların ise Bakanlığımız ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.
Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.
VİZE NEREDEN ALINIR ?
Vizeler, seyahat edilecek ülkenin 1. Büyükelçiliğinin Konsolosluk Bölümünden; 2. Başkonsolosluğundan veya 3. Konsolosluğundan alınır. 4. Bazı ülkeler, Fahri Başkonsoloslukları veya Fahri Konsoloslukları aracılığıyla da vize verebilmektedirler.
VİZE ALIRKEN, HANGİ BELGELER İSTENİR?
Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye, seyahat amacına veya başvuranın pasaportunun türüne (diplomatik, hizmet, hususi, umuma mahsus pasaport veya seyahat belgesi) ve hatta zamandan zamana büyük değişiklikler gösterebilmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi alınması gerekmektedir.
Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır.
Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. (Pasaport başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için: www.egm.gov.tr adresindeki internet sitesine bakınız.)
Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özen göstermelisiniz. Bu hususu vize talep edeceğiniz ülkenin temsilciliğinden teyit ettirmenizde yarar vardır.
Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir.
Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur.
Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu nedenle başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz.
Mülakat sırasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır.
Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir.
Mülakatın amacı; seyahat edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır.
İşsiz iseniz, veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız zaman ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir.
Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek meblağlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi almanızda yarar vardır.
BİR ÜLKENİN HANGİ TEMSİLCİLİĞİNDEN VİZE ALABİLİRİM?
Uluslararası kural; vize başvurunuzu daimi ikametinizin olduğu yerden yapmanızdır. .
Bir ülkenin Türkiye’de birden çok Başkonsolosluk ve Konsolosluğu var ise, vize başvurunuzu ikametinizin bulunduğu yere yakın olan temsilciliğe yapmanız gerekir. Bu hususu da ilgili temsilcilikten önceden öğrenmenizde yarar vardır.
KİMLERE VİZE VERİLMEZ?
Bir ülkeye hangi yabancının girebileceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, o devletin egemenlik yetkilerindendir. Bu husus, tartışılmaz temel bir kuraldır. Devletler ülkelerine hangi yabancıların girebileceğini kendi ulusal çıkarlarına göre belirlerler. Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
BİR ÜLKENİN VİZE BAŞVURUMU REDDETMEYE HAKKI VAR MIDIR?
Uluslararası hukukta Devletlerin ulusal egemenlik yetkileri esastır. Bu egemenliklerini sınırları içerisinde çıkardıkları yasalar ile diledikleri gibi kullanırlar. Ulusal egemenlik yetkileri arasında ülkelerine hangi yabancıların hangi koşullarla girebileceklerini belirlemek de vardır. Vize bu amaca hizmet etmektedir. Devletin bu yetkisi uluslararası hukuk bakımından tartışılmazdır. Devletler egemenlik yetkilerini kendi iradeleriyle sınırlayabilirler.
BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM?
Vize Başvurusunun reddine itiraz öncelikle vizeyi reddeden temsilciliğe yazılı olarak müracaatla yapılmaktadır. Herhangi olumlu bir yanıt alınamaması halinde, itiraz için yargı yoluna başvurmak mümkündür. Ancak vize reddinde yargı yolunun açık olduğu ülkeler sayıca fazla değildir. Ayrıca, genelde uzun zaman alan mahkeme süreci sonunda mahkemenin devlet aleyhine sonuçlanma olasılığı zayıftır. Diğer önemli bir husus, bir devletin yasaları yargı yolunu vize müracaatçısının itirazı için açık tutuyorsa, bu davaya o devletin mahkemeleri bakacaktır. Dolayısıyla, o ülkenin bir avukatını tutmanız gerekmektedir.
VİZE BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM?
Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir. Zira Batılı ülkeler başta olmak üzere, bazı ülkeler vize harcı ve vize işlem harcı adı altında tahsil ettikleri meblağları vize talebi reddedilse dahi iade etmemektedirler.
PASAPORTUMA VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNDUĞUM TEMSİLCİLİK KAŞE VURDU. BUNUN ANLAMI NEDİR?
Temsilciliklerin kaşe vurmaları giderek yaygınlaşan bir uygulamadır. Bu tür kaşelerde çoğunlukla, temsilciliğin bulunduğu kentin adı veya kısaltması ile bir tarih (başvurunun işlem gördüğü tarihtir) bulunur. Pasaportunuzdaki böyle bir kayıt tekrar başvuruda bulunmanıza engel değildir. Bu kayıt diğer temsilciliklere yapacağınız başvurularınızın reddedileceği anlamına gelmez. Ancak, sözkonusu kaşe bir Schengen ülkesi tarafından pasaportunuza vurulmuşsa, diğer bir Schengen ülkesinin vize başvurunuzu daha titiz bir şekilde incelemesi olasıdır.
PASAPORTUMDAKİ KAŞE İNSAN HAKLARININ ÇİĞNENMESİ DEMEK DEĞİL MİDİR?
Seyahat özgürlüğü temel insan haklarındandır. Ancak, devletlerin ülkelerine hangi yabancıların gireceklerine karar verme yetkileri tam ve tartışılmaz bir uluslararası hukuk ilkesidir. Unutulmaması gereken husus, vize uygulamasının tanımı itibariyle seyahat özgürlüğüne yönelik başlıbaşına bir sınırlama olmasıdır.. Sizin, bir ülkeye girememeniz, seyahat özgürlüğünüzün sınırlanması gibi görünse de, devletlerin de sizin ülkelerine girip giremeyeceğinize karar verme hakkı vardır. Sözkonusu kaşe ise, esasen, temsilciliğin yapılan işlemi izlemesine yardımcı olmaktadır. Bir pasaport, hamilinin bir ülkeye seyahat edebileceğine ilişkin hamilinin lehine kayıtlar içerebileceği gibi, aleyhine kayıtlar da içerebilir.
VİZE İHLALİ NEDİR?
Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır. Örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir.
VİZE İHLALİ YAPARSAM, SONUÇLARI NE OLUR?
Ziyaret ettiğiniz ülkeden sınır dışı edilirsiniz. Hakkınızda ülkeye sürekli veya geçici giriş yasağı konulabilir ve/veya para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.
SCHENGEN VİZESİ NEDİR?
Avrupa Birliği’nde 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınır (“iç sınır’” denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Bu şekilde oluşturulan Schengen bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Schengen alanı vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır.
Schengen’e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır:
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Bir yabancı Schengen bölgesine üye ülkelerden birinin vizesi ile girdiğinde diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Bununla birlikte, Schengen vize rejimi yönetmeliği uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.
Schengen ülkeleri ortak Schengen Information System-SIS adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.
MUHTELİF SORULAR
Soru: Türk vatandaşlarına transit geçişlerde özellikle Balkan ülkelerinde vize muafiyeti olduğunu duydum. Konu hakkında bilgi verir misiniz?
Cevap: Bu konuda etraflıca bilgi sahibi olmak ve vatandaşlarımıza ikili düzenlemeler çerçevesinde sağlanan vize kolaylık ve muafiyetlerini görmek istiyorsanız, ilk olarak Bakanlığımız internet sitesinin Konsolosluk/Vize Uygulamaları/Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları başlığına bakmanızı öneririz.
Konuya ilişkin detayları Bakanlığımızdan veya başvuruda bulunduğunuz ülke temsilciliğinden de öğrenebilirsiniz.
Buna ek olarak, AB üyesi ülke vizeleri/oturma izinleri veya Schengen vizesi hamili vatandaşlarımıza da çeşitli kolaylıklar sağlanmaktadır. Bu çerçevede;
-AB ülkeleri/Schengen vizesi hamili veya AB/Schengen ülkeleri ile İsviçre ve Lihtenştayn’da ikamet izni bulunan umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Bulgaristan üzerinden 5 güne kadar vizesiz transit geçiş hakkına sahiptir. 10 yıldan eski geçerli pasaportlar için bu süre 48 saattir.
-AB ülkeleri veya İsviçre’de geçerli oturum sahibi umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Sırbistan ve Karadağ üzerinden 5 güne kadar vizesiz transit geçiş yapabilmektedir.
-AB veya bir Schengen ülkesi tarafından düzenlenmiş geçerli vize veya ikamet tezkeresi veya İsviçre veya Lihtenştayn ikamet tezkeresi hamili umuma mahsus pasaport hamilleri Romanya üzerinden 5 güne kadar vizesiz transit geçiş hakkına sahiptir.
-Geçerlilik süresi üç aydan uzun herhangi bir AB/EFTA ülkesinde daimi oturma iznine sahip vatandaşlarımız Slovenya’ya 90 güne kadar vizesiz girebilmektedir. Ayrıca geçerlilik süresi onbeş günden uzun herhangi bir AB/EFTA ülkesinde oturma izni veya C tipi Schengen vizesi sahibi vatandaşlarımız ise Slovenya’ya 15 güne kadar vizesiz girebilmektedir.
Soru: İki Türkün Avrupa’da açtıkları bir davayı kazandıklarını ve bundan böyle Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz gidebileceklerini duydum. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Cevap: Avrupa Birliği Adalet Divanı, İngiliz makamlarınca iş kurma amacıyla yerleşme izni başvuruları reddedilen Veli Tüm ve Mehmet Darı isimli vatandaşlarımız hakkında 20 Eylül 2007 tarihinde karara varmıştır. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi edinebilmek için Bakanlığımızın 29 Eylül 2007 tarih ve 18 sayılı (http://www.mfa.gov.tr/bn_18—29-eylul-2007_-avrupa-birligi-adalet-divani_nin-_abad_-veli-tum-ve-mehmet-dari-adli-vatandaslarimiza-iliskin-20-eylul-2007-tarihli-karari-hakkinda-bilgi-notu.tr.mfa) ve ayrıca 26 Ekim 2007 tarih ve 20 sayılı (http://www.mfa.gov.tr/bn_20—26-ekim-2007_-avrupa-birligi-adalet-divani_nin-20-eylul-2007-tarihli-_tum-ve-dari-karari_-hakkinda-basin-icin-bilgi-notu-.tr.mfa) basın bilgi notlarını okumanızı öneririz. Sözkonusu kararda vizenin bir engel olduğu belirtilmekte ancak, vizenin kaldırılması gerektiğine ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır.
Soru: Avustralya ile imzalanan Çalışma ve Tatil Vizesi hakkında bilgi almak istiyorum. Bu vize için hangi kuruma ve hangi belgelerle başvurmam gerekmektedir? Ayrıca, Avustralya ile uygulanmaya başlayan “work and holiday visa” adlı vize başvurusu için gerekli olan “government support letter” adlı devlet onay mektubunu hangi makamdan nasıl alabilirim?
Cevap: YÖK ile varılan mutabakat uyarınca, “Çalışma ve Tatil” vizesine başvuracak adayların tespitini anılan kurum yapacaktır. Bilahare aday listeleri Bakanlığımız aracılığı ile Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne iletilecektir.
Dolayısıyla, bu konunun YÖK’ten takip edilmesi gerekmektedir.
Soru: X ülkesine gitmeyi düşünüyorum. Türkiye’deki temsilciliği nerededir ve bu ülkeye gitmek için vize almam gerekiyor mu? Vize gerekiyorsa, başvuru koşulları hakkında nasıl bilgi edinebilirim?
Romanya vize istiyor mu? Her yıl çok sayıda kişinin iş, eğitim, turistik vb. amaçlı tercih ettiği ülkeler arasında yer alan Romanya’ya gitmek için ihtiyacınız olan vize başvurusu için gereken evraklar, vize ücreti, başvuru koşulları, başvuru merkezleri gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını kolayca bulabilmeniz için hazırladığımız Romanya vize rehberini inceleyebilirsiniz.
Romanya vizesi
Romanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Romanya vizesi için diplomatik temsilcilikler olan Ankara Romanya Büyükelçiliği, İstanbul Romanya Başkonsolosluğu veya İzmir Romanya Konsolosluğu’na başvuru yapılabilir. Ancak Romanya diplomatik temsilciliklerine gidilmeden önce online olarak randevu alınması gerekmektedir. Romanya Konsolosluğu web sitesinden randevu koşulları incelenerek randevu alma işleminin yapılması yapılabilir. Online olarak (e-vize) randevu alınırken talep edilen evrakların eksiksiz bir şekilde sisteme yüklenmesi gerekmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra alınan onay ile vize için talep edilen evraklar hazırlanır ve randevu günü bulunulan bölgenin diplomatik temsilciliğine evrak teslimi yapılır. Romanya vizesinin sonuçlanması ortalama 10-15 iş günü sürmektedir. Vize başvurularının en az 1 ay öncesinden yapılması faydalı olacaktır.
Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya’ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının Romanya’ya yapacakları 180 gün içindeki 90 günlük turistik ziyaretlerinde ise, vize almalarına gerek bulunmamaktadır. Romen makamlarının vize için talep ettiği belgeler hakkındaki bilgilere Romanya’nınAnkara Büyükelçiliği ya da İstanbul ve İzmir’deki Başkonsolosluklarının web sayfalarından ulaşılabilmektedir.
Öte yandan, Avrupa Birliği veya bir Schengen ülkesi tarafından düzenlenmiş geçerli vize veya oturma izni sahibi Türk vatandaşları, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, vizeden muaf olarak Romanya’ya giriş yapabilmekte ve son 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkede kalabilmektedir. Durumları yukarıda sayılan koşullara uymayan vatandaşlarımız Romanya’ya turistik amaçla seyahat etmek istedikleri takdirde, mutlaka Romanya’nın kendilerine en yakın dış temsilciliğinden giriş vizesi almak durumundadırlar. Sınır kapısında vize alınması mümkün değildir.
Romanya Vize Türleri
Romanya’ya seyahat edecek kişilerin seyahat amacına göre başvuru yapabilecekleri vize türleri şu şekildedir:
• Romanya Turistik Vize
• Romanya Ticari Vize
• Romanya Aile Ziyareti Vizesi
• Romanya Transit Vize
• Romanya Havaalanı Vizesi
• Romanya Kültürel Vize
• Romanya Bilimsel Araştırma Vize
• Romanya Öğrenci Vizesi
• Romanya Aile Birleşimi Vizesi
• Romanya Dini Faaliyetler Vizesi
• Romanya Şoför Vizesi
Romanya Vize Türleri
Romanya’ya gitmek isteyen kişiler seyahat amacı ve süresine göre farklı vize prosedürlerine tabi tutulmaktadır.
C Tipi (Kısa Süreli) Vize
Romanya’ya 90 günü aşmayacak şekilde seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri C tipi vizeye başvurmalıdır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri ise bu vizeden muaftır. C tipi vize turistik, iş, ticari, kültürel, konferansa katılım, tıbbi tedavi ve sportif faaliyet amacıyla gerçekleştirilen seyahatleri kapsamaktadır. Aşağıda C tipi vize türleri detaylıca sunulmuştur.
Romanya Turistik Vizesi
Romanya’ya turistik amaçla seyahat etmek isteyen kişilerin 90 gün sınırını aşmamak kaydıyla alacakları vize türüdür.
Romanya Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyaretleri Vizesi
Romanya’ya ticari faaliyetler ya da iş-fuar ziyaretleri amacıyla gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
Romanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi
Romanya’ya herhangi bir yakınını ziyaret etmek amacıyla 90 günü geçmeyecek şekilde seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
Romanya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi
Romanya’ya kültürel, sportif faaliyet veya bir konferansa katılmak amacıyla 90 gün sınırını geçmeyecek şekilde gitmek isteyen kişiler bu vizeye başvurmalıdır. Ayrıca davet eden kurumun davet mektubu da vize başvurusu sırasında ilgili merciye sunulmalıdır.
Romanya Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi
Romanya’ya 90 günü geçmeyecek şekilde öğrenim veya staj için gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Bu başvuruda da eğitim veya staj görülecek kurumun davet mektubuna ihtiyaç duyulmaktadır.
D Tipi (Uzun Süreli) Vize
Romanya’ya aile tamamlaması, ekonomik, ticari (yatırım), mesleki, dini ve bilimsel faaliyetler amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin 90 günü aşmayacak şekilde başvurduğu vize türüdür. Uzun süreli oturum vizesi diye de adlandırılan D tipi vize, Romanya’ya seyahat eden kişilerin ülkeye giriş ve ülkede kalışlarına imkan tanımaktadır. Bu vizenin süresinin uzatılması isteniyorsa Romanya Göçmen Bürosu’na başvuru yapmak gerekmektedir.
Romanya Transit Vizesi
Diplomatik, hizmet veya özel (hususi) pasaport sahipleri Romanya’ya kısa süreli transit giriş sağlıyorlarsa bu vizeden muaf tutulmaktadırlar. Bordo (umuma mahsus) pasaport sahipleri için geçerli olan bu vize türü, kendi içerisinde iki çeşide ayrılmaktadır.
Havaalanı Transit Vizesi (A Tipi Vize)
Romanya’da havaalanlarının uluslararası alanına giriş ile gidilecek ülkenin uçağına bininceye kadarki süre için geçerlidir.
Transit Vize (B Tipi Vize)
Romanya üzerinden bir başka ülkeye transit geçiş sağlamak için geçerli olan bu vize türünün geçerlilik süresi 5 gündür.
Romanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Romanya Vize Evrakları
Romanya’ya seyahat etmek isteyen işsizler, sigortalı çalışanlar, emekliler, öğrenciler, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları ve işverenlerin başvuru sırasında konsolosluk veya elçiliğe sunması gereken evraklar farklı olabilmektedir ancak temel olarak her başvuru sahiplerinin şu evraklara sahip olması gerekmektedir:
Pasaport (10 yıldan eski olmaması, en az 6 ay geçerli olması gereklidir)
2 adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz olmalı ve kişinin güncel halini yansıtmalı)
Seyahat sırasında maddi kaynağa sahip olunduğunu gösteren belge (banka hizmet döküm belgesi, nakit para veya konvertibl para)
Konaklama ve ulaşım bilgileri (Otel ve uçak rezervasyonu bilgileri)
Seyahat sağlık sigortası
Dönüş bileti
Sağlık sigortası
Vize başvuru dilekçesi (ıslak imzalı olmalı)
Pasaportun ilk sayfasının fotokopisi
Vize harcının ödendiğini gösteren evrak
Konut sıfatını taşıyan bir gayrimenkul tapu senedi
Konutun kiralık sözleşmesi
Çalışanlardan İstenen Belgeler
Romanya’ya seyahat etmek isteyen çalışan sıfatındaki kişilerin ayrıca aşağıdaki belgelere sahip olması gerekmektedir:
Son 3 aya ait geliri kanıtlayan belge
Vergi levhası fotokopisi
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Maaş bordrosu (son 3 aya ait olmalı, ıslak imzası ve kaşesinin olması gereklidir)
Banka hesap cüzdanı ekstresi (son 3 aya ait)
İşveren tarafından başvuru sahibinin ülkeye gidişini temin eden dilekçe (şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır)
SGK hizmet dökümü belgesi
SGK işe giriş belgesi
İşverenlerden İstenen Belgeler
Romanya’ya seyahat etmek isteyen işverenlerin ise ek olarak şu belgeleri sunmaları zorunlu tutulmuştur:
Şirketin Ticaret Odası’na tescilli kaydı
Faaliyet belgesi
İmza sirküleri fotokopisi
Banka imza sirküleri (15 günden eski olmamalı, ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır)
Vergi levhası fotokopisi
İşverenin gerekli harç veya vergiyi ödediğini gösteren belge
Ziyaret Amaçlı Girişler için İstenen Belgeler
Romanya’ya akraba, arkadaş vb. ziyareti için gidecek olan kişilerin temel evraklara ek olarak aşağıdaki belgeleri de ibraz etmesi gerekmektedir:
Tam tekmil vukuatlı aile nüfus kayıt örneği (Bu belge, aile ya da akraba ziyaretlerinde önem taşımaktadır)
Ziyaret edilecek kişiden alınacak noter onaylı davet mektubu (Ziyaret edilecek kişinin konaklama ve geçindirme garantisini vermelidir)
Davet eden kişinin kimlik fotokopisi
Ziyaret edilecek yerin tapu senedi fotokopisi veya kiralık sözleşmesi
Ayrıca emeklilerin emekli kartlarını, emekli maaşlarının ispatını; çiftçilerin ise Ziraat Odası tarafından düzenlenen çiftçilik faaliyetini ispatlayan sertifika veya belgeyi; üniversite öğrencilerinin ise orijinal öğrenci belgelerini ve reşit olmayan kişilerin noter tasdikli muvafakatnamelerini Romanya vize başvurusu sırasında ibraz etmeleri gerekmektedir.
Romanya vize ücreti
Romanya’nın Türk vatandaşlarına uyguladığı vize ücretleri şu şekildedir:
C Tipi kısa süreli Vize : 60 Euro D Tipi uzun süreli Vize : 120 Euro
• Kısa Süreli Romanya Vizesi: 60 EUR
• Uzun Süreli Romanya Vizesi: 120 EUR
Romanya vize ücreti yılında diğer yıllarda da olduğu gibi Romanya’ya vize başvurusu yapan başvuru sahibinin yaş grubuna ve başvurulacak olan vizenin türüne göre değişiklik gösterir. 180 gün içinde 90 günden az konaklama yapılan turistik, ticari gibi kısa süreli C tipi Romanya vize başvurularında, 6 yaşın üzerindeki bordo pasaport sahibi kişilerden vize ücreti alınmaktadır. 6 yaşın altındaki başvuru sahipleri vize ücretinden muaf tutulmaktadır.
Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Romanya’ya seyahat etmek üzere vize başvurusu yapmak isteyen vatandaşların sıklıkla yönelttiği sorulardan biri de “Romanya vizesi kaç günde çıkar?” sorusu olmaktadır. Bordo (umumi) pasaporta sahip Türk vatandaşları Romanya’ya gerçekleştirecekleri kısa süreli seyahatler için Romanya vizesi almalıdır. Turistik, ticari, öğrenci ve şoför vizesi gibi 6 ay içinde en fazla 90 güne kadar konaklama yapılan vize türleri C tipi kısa süreli vize olarak adlandırılır.
Romanya vize işlemleri; vize başvurusu, başvurulan vize türüne uygun zorunlu evrakların eksiksiz ve hatasız olarak hazırlanması, evrak teslimi ve kontrolü, vize randevusu, parmak izi kaydı ve vize sonuçlanması adımlarını kapsar. Tüm bu işlemler sorunsuz olarak tamamlandığında vize sonucunun çıkması beklenir. Vize kararlarında yetkili olan tek kurum Romanya Konsolosluğu’dur.
Romanya kısa süreli vize başvurularının sonucu ortalama 4-15 iş günü içinde çıkmaktadır. Bu süre konsolosluğun ek evrak ya da mülakat talep etmesi, resmi gün ve tatiller, konsolosluğun yoğunluğu, sistemsel aksaklıklar, diplomatik değişiklikler gibi özel durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Romanya vize işlemleri esnasında aksamalar ve gecikmelerin yaşanmaması adına başvuruların seyahate en az 30 gün kala yapılması çok önemlidir.
Romanya vizesi ile hangi ülkelere gidilir
Romanya, Avrupa Birliği ülkelerinden biri olduğu için Avrupa Birliği vize politikası geçerlidir. Buna göre ülkeye vizesiz giriş yapabilecek olan ülkeler şu şekildedir:
• Almanya • Avusturya • Belçika • Çek Cumhuriyeti • Danimarka • Finlandiya • Fransa • Hollanda • İspanya • İsveç • İsviçre • İtalya • İzlanda • Letonya • Lihtenştayn • Litvanya • Lüksemburg • Macaristan • Malta • Norveç • Polonya • Portekiz • Slovakya • Slovenya • Yunanistan
Bir çok insan Romanya vizesi aldığı zaman schengen vize mi oluyor diye sorular sormaktadırlar. Bunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.
Romanya Avrupa Birliğine bağlı ülkelerden olmasına rağmen tam bağlı olmadığından dolayı kendi vize sitemini uygulamaktadırlar. Ayrıca isteyen vatandaş Romanya schengen vizesi alabilir.
romanya schengen mi schengen vizesi ile romanya romanya vizesi için gerekli evraklar romanya çalışma vizesi romanya oturma izni romanya transit vize romanya vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir romanya schengen bükreş vize istiyor mu romanya schengen vizesi romanyaya vizesiz gidilir mi romanya vizeli mi romanya izmir konsolosluğu romanya şoför vizesi romanya pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler romanya erasmus vizesi romanya aile birleşimi vizesi romanya vizesi hangi ülkelerde geçerli romanya konsolosluğu vize başvurusu romanya vize başvuru formu romanya vize ücreti 2021 romanya pasaport istiyor mu bükreş vize romanya çalışma izni romanya vize danışmanlık romanya vize sorgulama romanya oturum izni ile seyahat romanya vizesiz mi romanya öğrenci vizesi e vize romanya romanya yeşil pasaporta vize istiyor mu romanya vatandaşlarının vizesiz gidebildiği ülkeler romanya transit vize ücreti romanya transit vize istiyor mu vfs global romanya romanya konsolosluğu pasaport işlemleri romanya vize veriyor mu romanya için vize romanya vize evrakları romanya ticari vize romanya pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir romanya vize şartları romanya da çalışma izni
Son dönemde popüler Balkan ülkelerinden biri olan Romanya’ya her geçen gün seyahat ve iş amacıyla ülkemizden çok fazla turist gidiyor. Peki Romanya’ya vizesiz gidilir mi? Romanya vize istiyor mu?
A+A-
Türk vatandaşlarının Romanya’ya seyahat edebilmeleri için vizeye sahip olmaları gerekiyor. Romanya da vize alınması gereken ülkeler arasında bulunuyor. Romanya vizesi almak isteyen vatandaşlar, artık çok kolay bir şekilde vize alabiliyor ve istediği tarihler arasında Romanya’ya seyahat edebiliyor.
Romanya Vizesi Ne İşe Yarar?
Ülke dışına çıkacak olan Türk vatandaşları vize sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor. Bu nedenle de daha önce vize almamış olan bireylerin aklına gelen ilk soru vize nedir nasıl alınır oluyor.
Bu soru Romanya’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının da aklına gelebiliyor. Çünkü Romanya da ülkesine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ediyor. Romanya vizesine sahip olan vatandaşlar, vizelerinin geçerli olduğu tarihlerde Romanya ülke sınırına geçiş yapabiliyor. Alınabilecek Romanya vizeleri ise şekilde;
Ticari vize
Aile, arkadaş ziyareti vizesi
Romanya transit vize
Turistik (seyahat) vizesi
Çalışma vizesi
Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Romanya’ya farklı amaçlar doğrultusunda seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının istedikleri tarihler içerisinde vizeye sahip olması gerekiyor. Bu da Romanya vizesi kaç günde çıkar sorusunu bireylerin aklına getiriyor.
Kimi zaman çıkması uzun süren Romanya Vizesi, Vizeniz Alınır sayesinde 10 ile 15 iş günü arasında çıkarılmaktadır.
Romanya Vize Başvuru Nasıl Alınır?
Romanya vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşlarının atması gereken ilk adım Vizeniz Alınır web sayfasından ya da diğer iletişim kanallarından destek almalarıdır.
Vizenizalinir.com ile iletişime geçen bireylerin artık vize konusunda herhangi bir detayla uğraşmaları gerekmiyor. Yapmaları gereken tek şey Romanya vize ücreti 2021 ödemesini yapmaktır. Euro para birimiyle ödenecek olan Romanya vize ücretinin yanı sıra Romanya vizesi için gerekli evrakların da tamamlanmasıyla vize almak için başka bir detayla uğraşmanız gerek kalmıyor.
Vize nereden alınır sorusuna da cevap olan vizenizalınır.com sayesinde artık Romanya vizesi almak çok kolay. Siz de Dünyaya açılan kapı olan Vizeniz Alınır’ı tercih ederek problemsiz bir şekilde en kısa süre içerisinde Romanya vizesine sahip olabilirsiniz.
Mısır vize istiyor mu? Mısır Vizesi kaç günde çıkar? Mısır için vize gerekli mi? Mısır vizesi nasıl alınır? Tüm bu sorular ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Mısır her yıl çok sayıda Türk vatandaşını ağırlıyor. Piramitler gibi çok sayıda turistik yerlere sahip olan bu Arap ülkesine gitmek isteyen ve umumi pasaporta sahip olan vatandaşların aklına gelen ilk soru Mısır vize istiyor mu oluyor.
Peki mısır vize istiyor mu? Mısır Vizesi kaç günde çıkar? Mısır için vize gerekli mi? Mısır vizesi nasıl alınır? Tüm bu sorular ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Mısır Vize İstiyor Mu?
Mısır, umumi pasaporta sahip olan vatandaşlardan vize talep ediyor. Bu nedenle turistik ve diğer amaçlar doğrultusunda Mısır’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarının öncelik olarak vize çıkarması gerekiyor.
Mısır Büyükelçiliğine yapılacak olan başvuruların ardından Türk vatandaşları Mısır’a gitmek için vize alabiliyor. Direkt olarak Büyükelçiliğe yapılacak olan başvurularda belirli problem çıkıyor. Bu nedenle daha kolay bir şekilde Mısır vizesi almak isteyen bireyler, Vizeniz Alınır’ı tercih ederek daha kolay bir şekilde vize alıyor.
Ayrıca Mısır üzerinden aktarma yapacak olan Türk vatandaşlarının da aklına gelen ilk soru Mısır transit vize istiyor mu oluyor… Farklı bir ülkeye gitmek için Mısır’dan geçiş yapacak olan Türk vatandaşlarının transit vize almasına gerek yoktur.
Mısır Vizesi Nasıl Alınır?
Mısır vizesi almak isteyen Türk vatandaşlarının öncelik olarak Mısır vize ücretini yatırması gerekiyor. Bununla birlikte vize almak için gerekli olan belgelerin de tamamlanması ve teslim edilmesi gerekiyor.
Mısır Vizesi Ücretleri Nedir?
Mısır vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşlarının başvuru sırasında veya öncesinde belirli bir ücret yatırması gerekiyor. Mısır vizesi 2021 ücretleri 1 aylık tek girişlerde 100 Euro, 3 aylık çok girişlerde 150 Euro olarak belirleniyor.
Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Mısır turistik vize ve diğer vizelerin çıkış süreleri başvurunun nasıl yapıldığına göre değişiklik gösteriyor. Peki Mısır vizesi kaç günde çıkar?
Mısır vizesi normal başvurularda 15 ile 20 iş günü arasında çıkıyorken bu süre Dünyaya açılan kapı olan vizenizalinir.com sayesinde fazlasıyla kısalıyor.
Vizeniz Alınır’ı tercih eden ve normal vize başvurusu yapan bireyler 5 ile 7 iş günü arasında Mısır vizesine sahip olurken ekspress vize başvurusu yapan bireyler 1 ile 2 gün içerisinde vizeye kavuşabiliyor.